Bemutatkozás

Címkék:
A népszerű, belvárosi Art mozi elődje, az Ady mozi 1958. április 4-én nyílt meg a nagyközönség előtt.

A népszerű belvárosi Art mozi elődje, az Ady mozi 1958-ban nyílt meg a nagyközönség előtt. Az igényesen kialakított  környezetben az elmúlt majdnem hat évtized során több ezer filmes produkció nyújtott szórakozást a nézőknek. Art és sikerfilmek egyaránt szerepeltek a palettán. A "MI MOZINK"-at szívesen látogatja a város lakossága, valamint nyaranta a városba látogató turisták is.

Jelenleg a filmszínházban naponta három előadást tekinthetnek meg az érdeklődők. A premierfilmektől kezdve a közönségsikereken át a művészfilmekig mindenki megtalálhatja a számára megfelelő előadást. Örvendetes, hogy egyre nagyobb a fiatalok, főként diákok érdeklődése az egyedileg megrendelt, esetenként idegen nyelvű filmek iránt. A fiatalabb és idősebb korosztály egyaránt  szívesen látogatja a napi előadásokat.

A ma is impozáns filmszínház földszintjén a mozi hőskorát megidéző vetítőgépeket, relikviákat, plakátokat és filmtekercseket lehet megtekinteni.

A jelenleg üzemelő 66 férőhelyes, légkondicionált moziteremben a legkorszerűbb vetítéstechnika és hangberendezés áll rendelkezésre. Ahogy az Art mozi szlogenje is mondja: "Régi értékek, új technika - a mi mozink!"

A mozi nagyterme 628 fő befogadására alkalmas, ahol a szervezők havonta több alkalommal különböző kulturális programokat kínálnak a város érdeklődő polgárainak. Különösen nagy a látogatottsága az intellektuális tartalmú előadásoknak, melyeket országosan elismert szakemberek és művészek tartanak: Dr. Bagdy Emőke pszichológus professzor, Dr. Csernus Imre pszichiáter, Almási Kitti pszichológus, Müller Péter író, Pál Ferenc atya, Dr. Zacher Gábor toxikológus, Nógrádi László politológus előadásai, valamint a Showder Klub és a zenés műfajok sztárjainak műsorai szinte mindig teltházas előadásokat produkálnak az Art mozi "színpadán".