Vitrinkiállítás: Alsópáhoki Sártekerő Fazekasműhely

2018. január 19., péntek - 10:00
Címkék:
Czibor Imre Népi Iparművész kiállítása a Kézművesek Házában

Kiállítás képekben: http://www.kereszturyvmk.hu/kh/galeria/vitrinkiallitas-alsopahoki-sartekero-fazekasmuhely-kepekben

Megtekinthető:

hétköznap: 10.00 – 15.00

A belépés díjtalan!

"A fazekassággal először a keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központ szakkörén találkoztam 1995-ben, a szakkörvezetőm Simon Edit volt. A szakkör lehetőséget nyújtott a korongozás alapjainak elsajátításában, valamint segített a különféle technikák megismerésében (hurka technika, lapedény).

1997-2000-ig Barakonyi István műhelyében dolgoztam Hévízen. Lehetőségem volt a korongozás gyakorlására, munkatársaim által különböző díszítőtechnikák megismerésére, elsajátítására pl. írókázás, karcolás, rátétes díszítések.

2000-2001-ig a Zala Megye Népművészetéért Alapítvány szervezésében a Gébárti Kézművesek Házában intenzív fazekas tanfolyamon vettem részt, Csuti Tibor vezetésével.
Ebben az évben lettem tagja a Zala Megyei Népművészeti Egyesületnek.
Munkáimmal rendszeresen részt veszek kiállításokon és zsűrizéseken. 2006-ban nyertem el a Népi Iparművész címet.

2001-től lakóhelyemen, Alsópáhokon, dolgozok önállóan, mint fazekas. Készítünk használati és díszedényeket egyaránt. Az edények karcolásos technikával díszítjük. Kedveltek a hucul , valamint a betyáros motívumok . A népi minták mellett készítünk egyedi rajzolatú (mesés, virágos,  feliratos) edényeket is. Igyekszünk megfelelni az egyedi elképzeléseknek is. 
 

Műhelyem nyitott az érdeklődők számára, ahol megtekinthetik a kerámia készítés különböző munkafolyamatait."

Czibor Imre 

___________________________________________________________________________________________________

A Kultúrházak éjjel-nappal a Gébárti Kézművesek Házában rendezvényen február 4-én (vasárnap) 14.00-18.00 óra között a kiállítóval és a fazekas műhelyben alkotókkal is lehetett találkozni, mesterség-bemutatót tartottak a fazekas edények díszítéséből. A Sártekerő Fazekasműhelyben készült tárgyakat meg is lehetett vásárolni.