Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

„Kossuth katonája leszek…”

2021. április 09., péntek - 14:00
Történelmi, honismereti vetélkedő. Online vetélkedő és eredményhírdetés ELHALASZTVA. Visszaküldendő feladatok határideje változatlanul: március 8. (hétfő). Várjuk a beküldendő feladatokat, valamint további jó felkészülést kívánunk az online vetélkedőre!

„Kossuth katonája leszek…” történelmi, honismereti vetélkedő

Szervező:
Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ telephelye, az
Apáczai Csere János Művelődési Központ
(8900 Zalaegerszeg, Apáczai tér 5.)
 

Intézményünk az Apáczai Csere János Művelődési Központ (8900 Zalaegerszeg, Apáczai tér 5.), a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ intézményegységeként „Kossuth katonája leszek…” címmel történelmi, honismereti vetélkedőt rendez általános iskolák felső tagozatos diákjai, illetve ennek a korosztálynak megfelelő 6 és 8 osztályos gimnazisták számára, amely az idei évben a kialakult járványügyi helyzet miatt, rendhagyó módon digitális illetve online térben kerül megrendezésre.

A csapatok a XIX. század közepének történelméhez, kultúrtörténetéhez, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeihez kapcsolódó feladatokban mérik össze tudásukat.

Célunk, hogy a diákok a történelemkönyvekben leírtakon túl ismerjék meg a kor mindennapi életét, a forradalom eseményeinek zalai vonatkozásait, hogy átfogó kép alakuljon ki történelmünk eme kiemelkedő korszakát illetőleg. A vetélkedő idén teljesen új feladatokkal várja a jelentkezőket, egy részük visszaküldendő feladat, másik része pedig online kitöltendő feladatsor. A feladatok játékos, szórakoztató jellegűek, alapvetően az általános iskolában szerzett tudásra építenek.

A vetélkedőre való felkészüléshez a tankönyv ide vonatkozó részein túl a Felhívásban felsorolt szakirodalmat ajánljuk figyelmükbe.

A vetélkedőre 3 fős csapatok (általános iskolák 7-8. osztályos diákjai, illetve ennek a korosztálynak megfelelő 6 és 8 osztályos gimnazisták) jelentkezését várjuk a mellékelt nevezési lapon.

 

Jelentkezési határidő: 2021. február 23. (kedd)

Feladatok kiküldése: 2021. február 24. (szerda)

Feladatok visszaküldésének határideje: 2021. március 8. (hétfő)

Az előzetesen meghirdetett elméleti tudásról számot adó online tesztsor kiküldése,
valamint az online eredményhirdetés az előzetesen meghirdetett időpontokban

(2021. március 11. csütörtök 14:00 óra, illetve 2021. március 12. péntek 14:00 óra)
ELMARADNAK, megrendezésükre az iskolák újranyitásakor kerül sor.

Ennek időpontjáról a regisztrált e-mail címeken fogjuk tájékoztatni az
érintett 27 csapatot az újranyitáskor.

 

A vetélkedőn az első három helyezett csapat díjazásban részesül:

  1. helyezett 7000 Ft/fő ajándékutalvány
  2. helyezett 5000 Ft/fő ajándékutalvány
  3. helyezett 3000 Ft/fő ajándékutalvány

A vetélkedő online rendezése miatt felhívjuk szíves figyelmüket a határidők pontos betartására!

Minden jelentkezőt szeretettel várunk, jó felkészülést kívánunk!

Információ:
KDVMK – Apáczai Csere János Művelődési Központ
Tel.: 06/92/511-210, 06/30/190-11-46,  06/30/846-10-40
E-mail: apaczai.titkarsag@gmail.com


„Kossuth katonája leszek…” történelmi, honismereti vetélkedő 2021.
Kreatív alkotások online kiállítása.

 


A Keresztury Dezső VMK Apáczai Művelődési Központja idén a kialakult járványügyi helyzet miatt rendhagyó módon online illetve digitális térben rendezi meg a nagy múltra visszatekintő Kossuth katonája leszek történelmi, honismereti vetélkedőt. A csapatok a XIX. század közepének történelméhez, kultúrtörténetéhez, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeihez kapcsolódó feladatokban mérik össze tudásukat.
A Keresztury Dezső VMK és intézményei a járványügyi helyzetben is aktívan tevékenykednek, erről Jóna Istvánnal rádióinterjúban beszélt Bednárikné Rácz Enikő igazgatóhelyettes, majd a Kossuth katonája történelmi vetélkedő részleteiről pedig a főszervező, Kovács Bernadett közművelődési szakember számolt be.