Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

„Kossuth katonája leszek…”

2021. május 20., csütörtök - 14:00
Online vetélkedő, és eredményhírdetés...

„Kossuth katonája leszek…” történelmi, honismereti vetélkedő

Szervező:
Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ telephelye, az
Apáczai Csere János Művelődési Központ
(8900 Zalaegerszeg, Apáczai tér 5.)
 

Intézményünk az Apáczai Csere János Művelődési Központ (8900 Zalaegerszeg, Apáczai tér 5.), a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ intézményegységeként „Kossuth katonája leszek…” címmel történelmi, honismereti vetélkedőt rendez általános iskolák felső tagozatos diákjai, illetve ennek a korosztálynak megfelelő 6 és 8 osztályos gimnazisták számára, amely az idei évben a kialakult járványügyi helyzet miatt, rendhagyó módon digitális illetve online térben kerül megrendezésre.

A csapatok a XIX. század közepének történelméhez, kultúrtörténetéhez, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeihez kapcsolódó feladatokban mérik össze tudásukat.

Célunk, hogy a diákok a történelemkönyvekben leírtakon túl ismerjék meg a kor mindennapi életét, a forradalom eseményeinek zalai vonatkozásait, hogy átfogó kép alakuljon ki történelmünk eme kiemelkedő korszakát illetőleg. A vetélkedő idén teljesen új feladatokkal várja a jelentkezőket, egy részük visszaküldendő feladat, másik része pedig online kitöltendő feladatsor. A feladatok játékos, szórakoztató jellegűek, alapvetően az általános iskolában szerzett tudásra építenek.

A vetélkedőre való felkészüléshez a tankönyv ide vonatkozó részein túl a Felhívásban felsorolt szakirodalmat ajánljuk figyelmükbe.

A vetélkedőre 3 fős csapatok (általános iskolák 7-8. osztályos diákjai, illetve ennek a korosztálynak megfelelő 6 és 8 osztályos gimnazisták) jelentkezését várjuk a mellékelt nevezési lapon.

 

Jelentkezési határidő: 2021. február 23. (kedd)

Feladatok kiküldése: 2021. február 24. (szerda)

Feladatok visszaküldésének határideje: 2021. március 8. (hétfő)
 

2021. május 20. (csütörtök)
14:00 Online vetélkedő feladatsorának kiküldése
A feladatsor kitöltésére 30 perc áll a csapatok rendelkezésére.
A verseny pontos menetéről, szabályairól a csapatok előzetesen megadott e-mail címeire küldünk tájékoztatást a versenyt megelőző napon.
15:00 Élő online eredményhirdetés


A vetélkedőn az első három helyezett csapat díjazásban részesül:

  1. helyezett 7000 Ft/fő ajándékutalvány
  2. helyezett 5000 Ft/fő ajándékutalvány
  3. helyezett 3000 Ft/fő ajándékutalvány

A vetélkedő online rendezése miatt felhívjuk szíves figyelmüket a határidők pontos betartására!

Minden jelentkezőt szeretettel várunk, jó felkészülést kívánunk!

Információ:
KDVMK – Apáczai Csere János Művelődési Központ
Tel.: 06/92/511-210, 06/30/190-11-46,  06/30/846-10-40
E-mail: apaczai.titkarsag@gmail.com


„Kossuth katonája leszek…” történelmi, honismereti vetélkedő 2021.
Kreatív alkotások online kiállítása.

 


A Keresztury Dezső VMK Apáczai Művelődési Központja idén a kialakult járványügyi helyzet miatt rendhagyó módon online illetve digitális térben rendezi meg a nagy múltra visszatekintő Kossuth katonája leszek történelmi, honismereti vetélkedőt. A csapatok a XIX. század közepének történelméhez, kultúrtörténetéhez, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeihez kapcsolódó feladatokban mérik össze tudásukat.
A Keresztury Dezső VMK és intézményei a járványügyi helyzetben is aktívan tevékenykednek, erről Jóna Istvánnal rádióinterjúban beszélt Bednárikné Rácz Enikő igazgatóhelyettes, majd a Kossuth katonája történelmi vetélkedő részleteiről pedig a főszervező, Kovács Bernadett közművelődési szakember számolt be.
 

 

Betöltés...