Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

Szeressük egymást gyerekek - Seress Rezső-est

2023. június 01., csütörtök - 19:00

Szeressük egymást gyerekek

Fesztbaum Béla, a Vígszínház Jászai Mari-díjas színművészének Seress Rezső estje

Füstös, pesti kiskocsma, a sarokban öreg pianínó, mellette egy legendás előadó. Az est főszereplője a különös sorsú magyar világsláger, a Szomorú vasárnap szerzője, Seress Rezső. Dalainak és a korszak anekdotáinak segítségével megidézzük ezt a jellegzetesen pesti alakot, aki szinte soha nem hagyta el szeretett hetedik kerületét, és évtizedekig volt meghatározó szereplője a pesti éjszakának. Egyedi humora és dalainak keserédes melankóliája lett a védjegye; egyszerre idézik a ’30-as, ’40-es évek mozgalmas, tragikus pillanatait, és válnak azóta is mindenkor aktuális szívüggyé, vigasztalóvá, útitárssá.

Fél kézzel pötyögve, rekedtes hangján adta elő számait, melyek egytől egyig igazi slágerré váltak: Fizetek, főúr, Csak átutazó vagyok itt a Földön, Szeressük egymást, gyerekek, Hiába van palotád Budán. Vendégkönyvébe dedikált az egész 20. század Toscaninitől, Louis Armstrongig. Otto Klemperer, a világhírű karmester legendás mondata Seressről: „Nem muzsikus – csak zseni.”

Az est kb. 75 perc hosszú, egy részben.

Belépő: 4000 Ft
Egerszeg Kártya kedvezmény érvényesíthető
Jegyek a Keresztury Dezső VMK jegypénztárában, valamint online a www.kereszturyvmk.hu weboldalon, illetve az előadás előtt a helyszínen válthatók.

Betöltés...