Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

Bemutatkozás

Az Andráshidai Művelődési Ház 2013. előtt ÁMK részegységeként működött. A „szétválás” óta helyileg a Zalaegerszegi Öveges József Általános Iskola épületében folyik a tevékenység. Rendezvényeinken az iskolával, óvodával közösen, a helyben működő civil csoportok aktivitására támaszkodva próbálunk a helybélieknek tartalmas szabadidős programokat, nívós rendezvényeket biztosítani.

A Művelődési Ház tevékenységének vázát a több éves múltra visszatekintő, helyi városrészben szerveződött felnőtt csoportok adják: a Szélrózsa Tánckör, Borbarát Kör, Gazd’asszony Klub és az „Igazgyöngyök”. Ehhez csatlakozik az Andráshidai Óvoda, valamint az Andráshidai Idősek Klubjának aktív gárdája.

Feladatunk a nemzeti és történelmi ünnepeinkről való méltó megemlékezés (Doni áttörés, Március 15., Augusztus 20.); valamint a jeles napokra, ünnepekre való készülődés (húsvét, karácsony) a városrész lakóival közösen. A néphagyomány őrzése sokéves múltra tekint vissza: a farsang, májusfaállítás- és kitáncolás, Szent Iván-éj, a szürethez kötődő vigasság fontos szerepet kap az itt élők közösségének összetartásában. Más, alkalmi rendezvényekkel, kiállítások szervezésével, ismeretterjesztő és egyéb témájú előadásokkal, sportfoglalkozással kiegészítve próbálunk eleget tenni a helybéliek legszélesebb korosztályi igényeinek; pl. a gyerekek részére szervezett: sakk, capoeira, akrobatikus rock & roll.

A Művelődési Ház tevékenységével a kulturális igényeket szem előtt tartva az andráshidai lakosok közösségének még szorosabbá kovácsolását tartjuk legfontosabb feladatunknak.