Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

WOLFPACK 2023

2023. szeptember 16., szombat - 09:00
19. Wolfpack makett verseny és kiállítás

Az Apáczai Művelődési Központ idén szeptember 16-án ad helyet a nemzetközi makettező rendezvénynek. A szervezők a korábbi évek tendenciái alapján jogosan bizakodnak abban, hogy ismét egy minden korábbinál nagyobb volumenű találkozóra kerül majd sor.

A Wolfpack 2023 elnevezésű program a már megszokott módon 1 napos lesz, a látogatók 9-től 16 óráig tekinthetik meg a kiállított munkákat.
A hagyományaink szerint a makett versenynek minden évben vannak kiemelt témái. Nincs másképp ez idén sem. Szintén hagyományosnak tekinthető, hogy 3 témakört határoztunk meg.

1, Supermarine Spitfire.
Bár furcsa dolognak tűnhet egy harci eszközről azt mondani, hogy szép, de sokak véleménye szerint az angol Spitfire a világ egyik legharmonikusabb vonalvezetésű repülőgépe. 1938 nyarán rendszeresítette a RAF, azaz a Royal Air Force, így 85 éves pályafutást tudhat magáénak ez a legendás vadászgép. Nem elírás, napjainkban is még számos repülésre képes példány létezik! Repülős körökben szintén legendának számít a 27 (!) literes, V12-es benzin hajtóanyagú motorja, amelyet Rolls Royce Merlin néven ismerünk. A típus roppant népszerű a makett gyártók körében is. Nem meglepő módon az angliai Airfix is kiadta több változatban is. A legújabb, 1:24-es méretarányú makett változat már a piacon van, a fesztávolsága közel fél méteres! Biztosra vesszük, hogy összeállítva néhány példány már megtekinthető lesz a mi versenyünkön is.

2-3, Made in Japan
Második kiemelt témánk egyben a harmadik is. Egy bizonyos korosztály számára a „Made in Japan” felirat egyet jelentett a minőségi műszaki termékekkel. Akár elektronikai, akár járműtechnikai területet nézünk, bizony ez a 3 szó többet ért minden reklámnál. Figyelembe véve, hogy makettezői szempontból is nagyon nagy lehetőségeket nyújt a japán téma, rögtön ketté is vettük. Lesz tehát egy „Military”, azaz katonai és lesz egy „Civil” csoport.

A rendezvény önálló honlapján minden fontos információ elérhető, így a folyamatosan bővülő börzések felsorolása, a programok tervezett menetrendje, valamint a korábbi rendezvények fotó archívuma is. 
Elérhetősége: http://wolfpack.atw.hu
Ha kérdésed van, írj levelet! E-mail: wolfpack.zeg@gmail.com
Lájkold a makettező klub Facebook oldalát és a versennyel kapcsolatos híreken kívül rengeteg érdekes információhoz juthatsz erről az érdekes és tartalmas hobbiról.
https://www.facebook.com/WolfpackMakettKlub

A rendezvényre való belépés továbbra is INGYENES!

A helyszín tehát:
Apáczai Csere János Művelődési Központ
8900 Zalaegerszeg
Apáczai tér 5.

Ne feledd, a rendezvény 2023. szeptember 16-án, délelőtt 9-től délután 4-ig várja a látogatókat!
A programváltozás, vagy a rendezvény törlésének jogát az intézmény és a szervezők fenntartják!
Találkozzunk, várunk!

Betöltés...