Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

Csárdáskirálynő

2024. május 28., kedd - 19:00

Csárdáskirálynő

2024. május 28. (kedd) 19:00

 

Minden operettek legklasszikusabbja!

Szilvia, az ünnepelt primadonna búcsúzik barátaitól és rajongóitól, mert karrierjét Párizsban folytatja. Edvin herceg mindhiába marasztalja szerelmét, mert a lány tudja, kapcsolatuknak, a nagy társadalmi különbség miatt nincs jövője. Az Orfeum törzsvendégei, a mókás természetű Bóni gróf és Miska, az öreg szeparépincér vezetésével, Szilvia ünnepélyes búcsúztatására készülnek. Miska pincér és Feri úr, az egyik vendég, nosztalgiával emlékeznek vissza Cilikére, az egykori primadonnára, aki a Csárdáskirálynő szerepben sok férfiszívet tört össze. Ekkor érkezik Cecília hercegnő, Edvin anyja, hogy bármi áron hazavigye fiát, akire otthon vár a számára kiválasztott menyasszony, Stázi hercegnő. Cecília hercegnőt meglátva Miska és Feri örömmel üdvözli a rég nem látott primadonnát, Cilikét. A boldog emlékezések percei után Cilike megesketi barátait, hogy bármi történjék is, nem fedik fel primadonna múltját. Edvin és anyja találkozása szomorú véget ér: a fiút egy katonai behívóval kényszerítik haza Bécsbe. A búcsúzásra kapott fél óra azonban elég a szerelmeseknek arra, hogy közjegyző előtt egy házassági kötelezvényt írjanak alá. A herceg távozása után Bóni elmondja Szilviának, hogy Edvinre Bécsben menyasszony vár. A lány a hír hallatán úgy dönt, mégis Párizsba utazik.

Az operett irodalom legismertebb,legtöbbet játszott dallamai a Csárdáskirálynő operettben hangzanak fel,mint például: Jaj,cica , Álom,álom, Hajmási Péter,Hajmási Pál, Húzzad csak kivirágos virradatig, Emlékszel még, Te rongyos élet, stb.

Szereposztás:

Szilvia: Vörös Edit
Edvin : Domoszlai Sándor
Cecília: Kállay Bori - érdemes művész
Miska: Faragó András
Bóni: Kovács Szilárd
Stázi: Haraszti Elvira
Feri Bácsi: Virágh József
Főherceg: Gyurity István
Rohsndorf: Lendvai Zsolt

Közreműködik a Rátonyi Róbert Színház Tánckara, Zenekara

 

Jegyek vásárolhatók online a fenti zöld gombra kattintva, vagy nyitvatartási időben az Art Mozi, a Keresztury Dezső VMK és a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem jegypénztárában.

Jegyárak: 

A szektor: 8 500 Ft

B szektor: 8 000 Ft

C szektor: 7 500 Ft

Egerszeg Kártya kedvezmény érvényesíthető!

Jegypénztári vásárlásnál SZÉP Kártyával fizethető!

 

Betöltés...