Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

A Cimbali Trio koncertje

2024. február 16., péntek - 19:00

A CIMBALI TRIO KONCERTJE 

A Fonogram-díjas Cimbali Trió zenéjében a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével, és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal.
A banda tagjainak jelentős népzenész múltja van, így a Cimbaliband "boszorkány konyhájában” a gyökerektől merített autentikus zenéből kiindulva készülnek a fogások. A zenei csemegéket pedig úgy tálalják elénk, hogy a dalok alapját egy igen különleges hangszer, a cimbalom alkotja, megfűszerezve egy kis jazz-el, latin zenével, balkáni ritmusokkal.
Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok a gödöllői születésű Unger Balázst a "cimbalom Chuck Berry-je" ként! Gyors ”riffjeivel” változatos stílusban mozgatja, irányítja a zenekart az igazi magyar akusztikus "keverőpult" mögül.
A fentieket egyesítve válik teljessé a hallgató számára az eredeti keleteurópai cimbalom rock"n"roll, mellyel már az egész világot bejárták, Japántól Dubaig, Skandináviától Afrikáig!
Cimbaliék mesterien gyúrják össze autentikus népzenei gyűjtéseiket és életigenlő szerzeményeiket, melynek eredményeként születhetett meg az alábbi pár sor is a Magyar Nemzet hasábjain: a zenekar tagjai „bebizonyították, hogy az autentikus népzene is lehet trendi.”
Trió koncertjükön, melyen újrahangszerelt legnagyobb slágereiket hallhatjuk, rendhagyó zenei élményben lesz része mindenkinek!

A Cimbali Trió tagjai:
Unger Balázs - cimbalom, ének
Solymosi Máté - hegedű
Tóth Gergely - nagybőgő 

Belépő: 4000 Ft, Egerszeg Kártyával: 3200 Ft 
Jegyek vásárolhatók a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, az Art Mozi és a Keresztury Dezső VMK jegypénztárában, illetve online a www.kereszturyvmk.hu oldalon.

Betöltés...